В опит да защити непълнолетните Instagram направи задължително всички потребители да

...
В опит да защити непълнолетните Instagram направи задължително всички потребители да
Коментари Харесай

Instagram задължава потребителите си да посочат истинската си дата на раждане

В опит да защити непълнолетните Instagram направи наложително всички консуматори да вкарат действителната си дата на раждане, предава. 

Популярното приложение от години моли потребителите да вкарат рождения си ден, позволявайки на другари и почитатели да ги поздравят, както и на Instagram да персонализира персоналния потребителски опит. Това обаче към този момент няма да става по избор и ще бъде наложително. Отсега нататък, в случай че нямаме записана дата на раждане в нашия акаунт в Instagram, приложението ще ни демонстрира непрекъснати напомняния.

Първо, ще забележим известие незабавно щом влезем в приложението Instagram. Ако го пренебрегнем, понякога ще се появиява изскачащ прозорец с молба да въведем датата ни на раждане. Ако пренебрегнем всички тези вести, компанията споделя, че няма да можем да продължим да използваме Instagram, макар че не е ясно какъв брой тъкмо вести ще ни даде преди да пристъпи кам фрапантната рестрикция.

В формалния си блог Instagram изясни, че вкарва това обвързване, с цел да отбрани малолетните на своята платформа, като новите функционалности започват тази година. 

От предишния март възрастните консуматори не могат да изпращат известия до консуматори под 18 години, а от предишния месец сметките на деца под 16 години са частни по дифолт. Освен това Фейсбук ще ограничи рекламата до лица под 18 години.

Instagram знае, че доста хора слагат подправена дата, с цел да избегнат шерването на същинската, и счита да пресече тази процедура благодарение на изкуствен интелект. Нова система е в положение да открие възрастта на човек въз основа на детайлности като неговите изявления. В бъдеще, в случай че открие, че сме по-млади, в сравнение с споделяме, ще бъдем помолени да посочим нашата действителна възраст.

Това не е първият път, когато компанията употребява функционалност за отбрана в своя изгода. През 2019 година беше намерено, че Фейсбук изиска телефонните номера на потребителите за засвидетелствуване в две стъпки, само че употребява тези данни, с цел да свърже потребителите с други контакти. Начинът, по който Instagram работи в този момент, също доста припомня на новите условия на WhatsApp, които включват препратки към Фейсбук и които от този момент компанията се бори потребителите да одобряват, написа още изданието. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР